نیما کرمی و دو نقطه؛ احیای ادبیات فارسی با زبان امروزی مهلت ارسال آثار به سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر تمدید شد فیلم کوتاه «بی‌گناه» به جشنواره بین‌المللی آمریکا راه یافت قسمت‌های جدید «پت و مت» ساخته می‌شود + فیلم مستند بالی برای پرواز، پژواک عملیات اچ ۳ و پیام روشنی برای پایگاه نظامی دیه‌گو گارسیا آمریکا امشب، خلاصه قسمت‌های سریال پایتخت ۷ را ببینید جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حسین قلی‌زاده، هنرمند مجسمه‌ساز، درگذشت انتقاد به زبان کمدی و با عرض معذرت دانلود قسمت یازدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم بهترین سریال ۲۰۲۴ از منظر منتقدان از فردا روی آنتن است مروری بر کارنامه بازیگرانی که در سال گذشته رکورد زدند | پرکارترین بازیگر زن سینمای ۱۴۰۳ کیست؟ فیلم «پدرخوانده» کجا فیلم‌برداری شد؟ نظر بهتاش فریبا درباره استفاده از اسمش در پایتخت | تنابنده باید به من زنگ می‌زد کدام فیلم‌ها امروز از تلویزیون پخش می‌شود؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) واکنش اداره کل فرهنگ و ارشاد کرمان به لغو کنسرت حامد همایون انیمیشن «سفینه نجات» به مرحله تولید رسید نگاهی به حواشی «پایتخت ۷» دانلود قسمت دهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چهارمین کارگاه آموزشی باشگاه سرود حماسی «سیمرغ» برگزار شد | خلق یک اثر حماسی نیازمند «چشم انداز» است

  • کد خبر: ۱۶۸۲۴۷
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲
چهارمین کارگاه آموزشی باشگاه سرود حماسی «سیمرغ» برگزار شد | خلق یک اثر حماسی نیازمند «چشم انداز» است
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: خلق یک اثر حماسی نیازمند «چشم انداز» است و این ترسیم روشن از آینده در چشم انداز کار، به مخاطب «امید» می دهد.
رضا میرزاده
خبرنگار رضا میرزاده

به گزارش شهرآرانیوز، آبان ماه سال گذشته بود که مدیران حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی تصمیم گرفتند برای ارتقای کیفی گروه‌های سرود تشکل‌های استان، باشگاه سرود حماسی «سیمرغ» را راه اندازی کنند.

در نخستین گام از فعالیت‌های این باشگاه نیز دوره‌های آموزشی برای مربیان سرود تشکل‌ها طراحی شده که در قالب آن، سرفصل‌های هنر انقلاب اسلامی، مبانی علوم تربیتی و مبانی موسیقی ارائه شود.

این کارگاه‌های آموزشی ۶ ماهه، حدود یک ماه است که فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده است و مربیان گروه‌های سرود تشکل ها، پنجشنبه هر هفته در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی حضور پیدا می‌کنند تا مهارت‌های مورد نیاز برای یک مربی را در قالب سرفصل‌های مشخص آموزشی، فرا بگیرند.

در چهارمین جلسه از این کارگاه‌های آموزشی که ظهر امروز برگزار شد، «مجید عسکری» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی در سرفصل آموزشی با عنوان «از هنر انقلاب تا هنر حماسی» به بیان نکاتی پیرامون ضرورت‌های مورد نیاز در معرفی و تولید آثار هنری انقلابی پرداخت.

وی ضمن بیان نکاتی درباره مبانی هنر انقلاب، پیام امام (ره) به هنرمندان را بازخوانی کرد و بر این نکته از پیام امام (ره) تاکید کرد که «هنرمندان ما تنها زمانى مى ‏توانند بى‏ دغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیده ‏اند.»

عسکری در ادامه به بیان نکاتی درباره شکل گیری درام و خلق یک اثر هنری با نگاه انقلابی و دینی پرداخت و بر ضرورت وجود «پیام»، «راهبرد» و «محتوا» در آن تاکید کرد.

اما بخش پایانی سخنان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی، به بیان نکاتی در ارتباط با هنر حماسی اختصاص یافت.

وی ضمن بیان مولفه‌های هنر حماسی خاطرنشان کرد: یک اثر حماسی در محتوا و فرم دارای مولفه‌های هنر حماسی است. در هنر حماسی باید «هویت ملی» مورد توجه باشد و این اثر باید دارای جنبه‌های «امیدآفرینی» باشد. یک اثر حماسی باید مبتنی بر وجود یک «قهرمان» باشد. حماسه مبتنی بر واقعیت است و عناصری از قبیل «معنویت»، «توحید» و «کار جمعی» را بازنمایی می‌کند.

وی افزود: از سوی دیگر، این نکته را نیز نباید از یاد ببریم که یک اثر حماسی «چشم انداز» می‌خواهد و این ترسیم روشن از آینده در قالب چشم انداز است که به مخاطب «امید» می‌دهد.

آموزش پایه‌ای به مربیان سرود تشکل‌ها

در حاشیه برگزاری این کارگاه، «جلیل شریعتمدار» مسئول دفتر موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: پس از برگزاری تعیین سطح مربیان سرود، به این نتیجه رسیدیم که این مربیان، فرآیند آموزش را به صورت تجربی فراگرفته اند و نیاز دارند که مسائل مرتبط با مربیگری سرود، از پایه به آن‌ها آموزش داده شود.

وی افزود: آموزش‌ها در این مرحله شامل آموزش مربیگری، آموزش نت خوانی و تربیت شنوایی و آموزش مبانی هنر حماسی است. در این فرآیند ۶ ماهه، حدود ۱۲ جلسه به موضوع آموزش مربیگری و زبان موسیقی اختصاص پیدا خواهد کرد. ۴ جلسه به بیان مسائل مبانی هنر اختصاص دارد و طی ۴ جلسه نیز مسائل مرتبط با علوم تربیتی بیان می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->